Info

Fotograferingen, hur går det till egentligen?

Dags för fotografering, SÅ roligt! Här får du läsa lite info om fotograferingen, bildleverans och betalning.

Kläder

Är du som mig, då har du antagligen världens klädkris innan fotograferingen, men jag ska försöka hjälpa dig! Tänk på att inte klä dig/er i allt för starka färger, lämna gärna också klädesplagg med stora print/figurer i garderoben. För att få till en lugn och fin känsla i bilderna rekommenderar jag klädesplagg med jordnära färger. Ni kan fokusera på ca 3 färger som ska fungera som en röd tråd genom gruppen, ni måste alltså inte gå och köpa nya likadana kläder och matcha från topp till tå. Huvudsaken att det finns en fin röd tråd då det gäller färgerna. Det allra viktigaste är ändå att ni väljer kläder som ni känner er bekväma i.

Plats

Vi kommer överens om fotoplats tillsammans. Jag fotar er gärna utomhus. Jag har några "guldkorn" jag kan föreslå. Vill ni fotas på flera platser? Fine by me! Så länge tiden räcker till kan vi bra fotas på 2 olika platser (beroende på avståndet mellan platserna). Om ni vill välja fotoplats själva, vill jag gärna ha möjlighet att kolla platsen innan. 

Vädret

Jag fotar under alla årstider och i så gott som alla väder, förutom spöregn eller smällkyla. Vad gäller fotografering av barn föredrar jag dock helt uppehåll, och vintertid inte allt för många minusgrader. Är vädret opassligt för fotografering bokar vi om. En fotografs bästa vän är halvklart/lite molnigt väder.

Själva fotograferingen 

Så var det dags för fotografering. KUL! :) Vi möts på den överenskomna platsen. Ibland kan barn vara lite blyga och försiktiga till en början, vilket är helt okej! Om så är fallet så börjar vi mjukt. Vi försöker lära känna varandra med lite lek eller bus innan kameran börjar jobba. Ni kan också ta med barnets favoritleksak/gosedjur, även snacks eller mellanmål kan vara ett bra tips för att motivera barnet lite under fotograferingen

Till fotograferingarna har jag oftast med mig en filt, speciellt om marken är fuktig. Det är väldigt fint att ta bilderna både sittande och stående. Vill ni ta egen rekvisita med är det såklart helt okej! 

Jag vill gärna fånga så naturliga ögonblick som möjligt. Därför ger jag er ofta små uppgifter eller enkla poser medan kameran går het. 

Bildleverans

Jag strävar till att ha era bilder klara senast 3 veckor efter fotograferingen. Bilderna levereras färdigt redigerade i ett personligt webgalleri, varifrån ni får välja vilka bilder som ska ingå i ert paket. Möjlighet till köp av extra bilder finns alltid! Ni har en vecka på er att välja era bilder. Era valda bilder skickar jag i ett nytt galleri, galleriet kan ni ladda ner både som högupplösta och web anpassade med en PIN kod. Spara era bilder alltid på fler än en (1) enhet!

Betalning

När ni valt bilderna skickas fakturan (0% moms) + era valda bilder till er via mail. 

Sociala medier

Bilderna från fotograferingen använder jag gärna till marknadsföring, både på hemsidan och på sociala medier (Facebook och Instagram). För fotografer är detta sättet att marknadsföra sig, men om du som kund önskar hålla bilderna helt och hållet för dig själv så är det okej.